Notícies

image
Data: 02-05-2017
Lloc: Igualada
Organitza: Servei d'Esports d'Igualada

L’hàbit saludable d’aquesta setmana tracta de quines condicions poden afavorir i millorar a resoldre un estat o procés d’inflamació degut a una lesió.

Primer de tot és important saber que la inflamació és necessària perquè actua com a resposta de defensa natural del nostre organisme. Quan patim una lesió es produeix una ruptura de diferents teixits, i en conseqüència la mort d’un gran nombre de cèl·lules. La reacció del cos davant l’agressió és activar tots els mecanisme que disposa per reparar aquest dany produït, i això és gràcies a la inflamació. Les cèl·lules malmeses comencen a segregar histamina, per provocar la vasodilatació dels capil·lars de la zona afectada, desencadenant l’activació de determinades substàncies encarregades d’iniciar el procés de control i reparació. Degut això, es recomana evitar qualsevol acció que interrompi aquest procés fisiològic, ja que interferiria de manera negativa a l’evolució, frenant el procés d’autoreparació del cos. Així doncs, no serà recomanable l’aplicació de gel o l'ús d’antiinflamatoris en fase aguda.  Per exemple, els antiinflamatoris, ofereixen un efecte analgèsic, redueixen la sensació de dolor i fan creure en un estat de millora, que no existeix. El fet de reduir la sensació de dolor, ens fa utilitzar la zona lesionada abans de temps i això desencadena augmentar el dany ja existent. Això, no vol dir que l’ús d’antiinflamatoris no estigui justificat en determinades situacions (per exemple: Inflamació desproporcionada o prolongada en el temps...), però frenar-la des dels inicis no és recomanable.

A continuació, us informem d’algunes pautes que poden ser d’utilitat:

- Primer pas - Generar un ambient antiinflamatori: Oblidar tots els nutrients que generen una inflamació. Per exemple: cereals, llegums, làctics

- Segon pas - Confiar en el propi cos i deixar seguir tot el curs: Evitar al màxim possible el us o consum d’antiinflamatoris (fàrmacs) i l’ús del gel per no alterar el propi procés de regeneració del nostre organisme.

Aliments que poden  ajudar a regenerar el teixit de manera més eficient:

  • Aportar recursos per la producció de lipoxines i resolvines: Peix blau, carn de qualitat i ecològica, omega 3 ... 
  • Pastanagues, coriandre biològic, dent de lleó, nabius, Espinacs, bolets, raïm negre, peix blau (sardines, tonyina, seitons...) i carn ecològica. Farigola, romaní, alfàbrega, i/o menta amb oli d’oliva, 2 cebes al dia, 2 dents d’all al dia.
  • Donar un impuls perquè les cèl·lules immunitàries es dirigeixen cap a la lesió: Gelatina, carn i marisc, fruits secs...
Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de pàgina web. Accepto les cookies